• SECURE ONLINE SHOPPING
    Maksaminen BlackBoxFitness.com:issa on aina turvallista; PayPal:in, iDEAL:in tai krediittimaksujen yhteydessŠ voit kŠyttŠŠ turvallista SSL-salausta
  • EARN MONEY AS AN SELLER
    Ben je fitness expert en heb je schrijftalent? Word dan auteur bij BBF. Schrijf je vandaag nog in en begin met publiceren.
  • SAVE MONEY BUY CREDITS
    Koop credits om publicaties te bestellen. Je kunt hiermee besparen op je aankopen tot maar liefst 25%.

Operations audit fitnessclubs

TekijŠ:: David Burrow

Hinta: € 9.95

De kwaliteit van een fitnessclub wordt bepaald door een veelheid aan factoren die zijn te verdelen over de verschillende afdelingen.Fitnesscentra zijn bedrijven die winst en rendement nastreven om op de korte en lange termijn te overleven. Dit wordt enerzijds beïnvloed door de omzet, anderzijds door de kosten die worden gemaakt. Bij de wijze waarop fitnesscentra de producten en diensten produceren, spelen op die grond effectiviteit en efficiëntie een grote rol.

Stel, de voorberei­ding van een aerobicles neemt twee uren in beslag (verzamelen van muziek, bedenken van oefenin­gen, enzovoort) en het programma wordt vervolgens slechts twee keer afgewerkt (aan klanten aangeboden). Het rendement van de voorbereidingen is dan niet bijzonder hoog. Bied je het programma, met dezelfde voorbereidingstijd, twintig keer aan, dan wordt de verhouding tussen kosten en opbrengsten ineens een stuk beter.

In dit voorbeeld gaat het om de zogenaamde proces­kwaliteit oftewel de effectiviteit en efficiëntie waarmee een product of dienst wordt geleverd. In deze eenvoudige operations audit, check je zelf de kwaliteit van processen en procedures, door het beantwoorden van een reeks van vragen. De vragen zijn overzichtelijk gesorteerd per afdeling van een fitnessclub, zoals sales, fitness, receptie en HR. Een handzame tool voor managers.