• SECURE ONLINE SHOPPING
    Maksaminen BlackBoxFitness.com:issa on aina turvallista; PayPal:in, iDEAL:in tai krediittimaksujen yhteydessŠ voit kŠyttŠŠ turvallista SSL-salausta
  • EARN MONEY AS AN SELLER
    Ben je fitness expert en heb je schrijftalent? Word dan auteur bij BBF. Schrijf je vandaag nog in en begin met publiceren.
  • SAVE MONEY BUY CREDITS
    Koop credits om publicaties te bestellen. Je kunt hiermee besparen op je aankopen tot maar liefst 25%.

100 vragen over algehele kwaliteit van fitnessclubs

TekijŠ:: Jarno Hilhorst

Hinta: Ilmainen

Kwaliteit is een veelzijdig begrip en kent diverse benaderingen. Er bestaan legio van kwaliteitsmodellen waarin deze benaderingen overzichtelijk zijn gerangschikt. Vaak wordt gezegd ‘de wens van de klant staat centraal’ en ‘kwaliteit is wat de klant er van vindt’: dit zijn veel gehoorde kreten over klantkwaliteit in fitnessclubs. Als manager weet je uiteraard dat het niet alleen om de mening van de klant gaat. Het bedrijf heeft ook haar eigen perspectief. Om klantenbehoud een vaste plaats te geven in de fitnessclub moet je het opnemen in het algemene kwaliteitsbeleid van het fitnesscentrum. De sleutel tot klantenbehoud ligt uiteindelijk in een hoog kwaliteitsniveau.

Vanuit een mix van kwaliteitsmodellen zijn in dit document 100 vragen opgesteld over de algehele kwaliteit van een fitnessclub. Ze helpen om te reflecteren op de goede kwaliteiten en ontwikkelpunten van je fitnessclub en geven richting aan kwaliteitsmetingen in de fitness. De vragen zijn overzichtelijk geclusterd op onderwerp (bijvoorbeeld kwaliteit van begeleiding, hygiene, apparatuur en uitstraling) zodat je snel aan de slag kunt.