Boutique studio's door Emma Barry

Tendencias | Por Emma Barry

01 November 2018 0 Respuesta

BlackBoxPublishers sprak Emma Barry op het HDD Congres in Veldhoven. Emma Barry is auteur van de nieuwste publicatie: ‘Customer engagement in boutique studios’!

In 2013 publiceerden EuropeActive en BlackBoxPublishers het eerste, jaarlijkse Retentie Rapport. Tot op heden zijn er vijf rapporten gepubliceerd, die zich toespitsen op het veel besproken onderwerp, retentie. Half november lanceren wij het 2018 en tevens zesde Retentie Rapport over klantbetrokkenheid in boetiek studio’s door auteur Emma Barry. De komst van boutique studio’s heeft een nieuwe sub sector in de fitnessbranche doen ontstaan en deze groeit snel! Het doel van dit rapport is dan ook om meer inzicht in het onderwerp te krijgen en deelt op uitgebreide schaal de professionele kennis van vele experts uit de industrie in boutique studio's.

Over Emma Barry

Emma Barry, geboren in Nieuw Zeeland is één van de ‘founding members’ en ‘original Master Trainers’ van Les Mills International en reisde in de jaren 90 de hele wereld rond om de Les Mills programma’s wereldwijd te lanceren. In de jaren daarna was deze inspirerende powervrouw actief in verschillende leidinggevende rollen voor zowel Les Mills International als Les Mills USA. Recent was Emma actief als ‘Director of Group Fitness Programming’ voor de luxe lifestyle keten Equinox en is gevestigd in USA. Momenteel verzorgt Emma wereldwijd lezingen en is ze auteur van diverse publicaties.

BlackBoxPublishers sprak Emma op het HDD Congres in Veldhoven om jou inzicht te geven in dit fantastische publicatie! Emma, ​​is dit je eerste publicatie?

Ik schrijf regelmatig artikelen voor vakbladen en recentelijk heb ik een hoofdstuk bijgedragen voor het boek 'Human Capital', ook gepubliceerd door BlackBoxPublishers. Wat ik leuk vind aan schrijven is het verkennen van nieuwe trends. Tijdens het schrijven van dit boek ontdekte ik dat het moeilijk is om statistieken te achterhalen, omdat dit een hele nieuwe sub industrie is en mensen hun feiten niet willen delen. Daarom vind ik het gaaf om in ​​gesprek te gaan met ondernemers en nieuwe informatie te achterhalen. "What I loved about writing this book is seeing what trends are doing and putting the puzzle pieces together."

Wat kan de lezer van dit boek verwachten?

In dit boek bespreek ik het ontstaan van dit nieuwe segment, hoe boutique studio’s worden ingericht, het verdien model, hoe zij omgaan met retentie en welke veranderingen Europa kan verwachten de komende jaren.

In de afgelopen 5 tot 10 jaar is er in Amerika veel veranderd, er zijn budget clubs ontstaan waar leden slechts 20 Us Dollars of minder per maand betalen en als tegenhanger hiervan is er een nieuwe sub sector in de fitnessbranche bijgekomen: boutique studio’s (2006 – opening van SoulCycle, de koploper in boetiek studio’s). Waar men 20 US Dollar of meer per les betalen. SoulCycle vroeg in 2006 28 dollar voor een groepsfitess les, dit was ongekend! Het was schokkend! Maar de media en mensen pakten het op en vonden het geweldig!
Boutique clubs hebben een ander verdien model. Waar je bij traditionele clubs een lidmaatschap afsluit voor 1 of 2 jaar zijn de lidmaatschapsvormen van boutique clubs korter (pakketten) en wordt er veel gebruik gemaakt van het ‘pay as you go’ principe. Waar men een hoger bedrag betaalt voor een los bezoekje aan de club. Bezoekers van boutique studio’s hechten veel waarde aan flexibiliteit en aan service. Zij zijn daarom bereid om een veel hoger bedrag te betalen.

Boutique studio’s zijn gespecialiseerd in hun aanbod en zo ook hun docenten, verlenen uitmuntende service, vormen een community en kunnen zich echt een specialist noemen. Het zijn kleine clubs die zich met name richten op vrouwen en millennials. Onderzoek toont aan dat millennials en generatie Z 60% van de lidmaatschappen innemen, een groep om niet te onderschatten! Boutique studio's zijn millennial-gericht vanwege hun customer journey en ervaring. Millennials leven in het moment en maken zich geen zorgen om waar ze hun (of papa’s of mama’s) geld aan uitgeven. Daarom vinden ze het geen problem om meer geld uit te geven aan lessen in boutique studio's.

In dit boek zal ik antwoorden geven op vele vragen. Wat is deze nieuwe sector? Hoe houden boutique studio's klanten vast en betrekken ze dit? Wat is het bedrijfsmodel van boutique studio's?


Emma, wanneer verwacht je dat boutique studio's zich gaan vestigen in Nederland?

Omdat boutique studio's duurder zijn ten opzichte van traditionele clubs, vestigen zij zich eerst in de grote steden. ‘London is on fire’, Londen is nu waar New York 3 of 4 jaar geleden was. Het is te vergelijken met Starbucks, er zijn boutique studio's op elke hoek. In Nederland zijn er nu boutique studio's actief in Amsterdam. Bijvoorbeeld F45 en Orange Theory. Ik verwacht dat Nederland en Duitsland deze nieuwe trend zullen voortzetten en daarna zal de rest van Europa volgen. Tevens zie ik een trend van meer laagdrempelige boutique studio's, die meer betaalbaar zijn, voor meer mensen.

Mijn advies voor fitnessondernemers is om het boek te lezen omdat ik het met veel plezier heb geschreven en ik je kan informeren over honderden boetiek studio’s. Breng daarnaast een bezoekje aan een studio, 'je moet het zien, je moet het voelen'. Door ervaring op te doen leer je lessen en krijg je een gevoel voor boutique studio's. Je zult bijvoorbeeld ervaren dat boutique studio's alles online doen. Je kunt online een cursus boeken, online een plekje kiezen en kiezen naast wie je wilt zitten. En wanneer je de studio betreedt, ervaar je een geweldige service.

Traditionele clubs kunnen leren van expertises van boutique studio's. Te denken aan het aanbod van (online) service en flexibelere lidmaatschappen. Uit ervaring bij boutique studio's hebben wij gezien dat leden graag meer betalen voor flexibiliteit. Vooral voor mensen die veel reizen. Met betrekking tot flexible lidmaatschappen zijn aanbieders zoals ClassPass (waar je met 1 lidmaatschap bij verschillende studios kunt sporten) en het aanbod van pakketten i.p.v. maandelijkse lidmaatschappen een nieuwe trend.

De volgende fase van boutique studio's zal een verbreding zijn in andere thema's en doelgroepen. Bijvoorbeeld de babyboomersgeneratie, ze willen geen 300 burpees doen. En millennials willen niet met hun ouders sporten (dit is de belangrijkste reden waarom ze niet naar de traditionele clubs gaan). Millennials willen naar een club gaan waar alle andere deelnemers hun leeftijd hebben. Ook gaan millennials niet uit en besteden hun geld aan gezondheid. Ze brengen graag tijd door in de club en genieten van een shake na de les.


Boutique studio's zijn 100% actief op sociale media omdat millennials daar ook zijn!
Ook is sociale media goedkoper dan traditionele media. Als je je huiswerk hebt gedaan en op je weet wie je je richt, kun je een grote groep mensen bereiken op sociale media.

Emma, je bent zelf vele jaren actief geweest als groepsfitness trainer. Wat kunnen groepsfitnessinstructeurs doen om een ​​positieve bijdrage aan retentie te leveren?
1. Talent !!! 2. Geweldige programmering. De ervaring moet geweldig zijn, anders komen mensen niet terug. Daar kunnen geweldige beeld, geluid en licht installaties niet tegenop! Instructeurs moeten geweldige lessen geven waar zij deelnemers motiveren en complimenteren. Les Mills legt nu ook de focus op het creëren van een ervaring en motivatie. We moeten manieren vinden om mensen te laten inzien dat: sporten leuk is! Zodra zij sporten leuk gaan vinden wordt het onderdeel van de dagelijkse activiteiten (gewoonte). Les Mills heeft onderzoek gedaan en wat blijkt 'te snel mensen hard laten sporten, schrikt mensen af'. Laat mensen zich goed voelen en ze zullen terugkeren naar de les. Het is prima om nieuwe deelnemers slechts een deel van de les te laten beleven om het gevoel te krijgen en na x weken meer tracks toe te voegen en de intensiteit te verhogen.

Wat is de essentie van dit boek? 'We moeten allemaal beter werk leveren om meer mensen in beweging te krijgen!' Technologie (wat is je digitale aanbod?) en entertainment spelen hier een grote rol!
 

Emma, waarom is dit boek een must read voor fitness ondernemers en managers?

Dit boek is een must read voor alle professionals in deze branche, of je een clubmanager of eigenaar bent, of je een boutique studio wilt openen of als je werkzaam bent in de branche, het is ‘breaking news’. De fitness branche is zich in razend tempo aan het ontwikkelen en dit boek gaat jou helpen inzicht te krijgen in de nieuwste ontwikkelingen, ‘what is happening next’. ‘Be excited rather than fearful’! Ondernemers moeten niet bang zijn, deze ontwikkelingen zijn te gek. Lees dit boek, kijk wat anderen doen (in dit boek geef ik talloze voorbeelden vanuit Amerika en London) en leer jouw lessen. Traditionele clubs zullen steeds meer onder druk komen te staan op gebied van prijs, het aanbod, je talenten (de medewerkers die voor jou werken) en service. Boutique studio’s zijn hier excellent in.

Het boek is nu hier te bestellen als pre-order! Het boek zal verzonden worden vanaf 16 november!

 

Respuesta

Respuesta