Over

BlackBoxFitnes is het wereldwijde publicatie platform voor fitness professionals

 

De wereldwijde fitnessbranche is een zwarte doos als het gaat om het informatie voor fitnessprofessionals. De informatie is er wel, maar deze is amper vindbaar. BlackBoxFitness biedt een open en online platform voor het delen vinden en ontsluiten van informatie voor en door fitnessprofessionals.

BlackBoxFitness biedt praktische instrumenten voor  fitnessprofessionals. Dit loopt uiteen van trainingsschema’s voor personal trainers tot functieprofielen voor managers. Tevens zijn er naar de praktijk vertaalde wetenschappelijke onderzoeken over de fitnessbranche, maar ook marketing campagnes, sales tools, powerpoint presentaties en kant en klare groepsfitness lessen. Het staat iedere fitnessprofessional volledig vrij om alles te delen wat binnen zijn of haar vakgebied maar relevant is.

Qua informatie voor fitnessprofessionals wereldwijd, kent BlackBoxFitness vier belangrijke kenmerken:

1. Overzichtelijk: informatie wordt overzichtelijk en makkelijk vindbaar gemaakt door het onder te brengen in relevante categorieën. 

2. Praktisch: de informatie is praktisch bruikbaar. Bijvoorbeeld wetenschappelijke onderzoeken naar fitnessclubs worden vertaald en bruikbaar gemaakt om de praktijk van fitnessclubs te verbeteren.

3. Specifiek: algemene kennis wordt vertaald naar de bijzondere situatie van fitnessclubs en fitnessprofessionals. Dit geldt bijvoorbeeld voor algemene informatie over management en marketing.

4. Internationaal: informatie wordt verspreid over een veelheid aan landen. Kennis en instrumenten uit het ene land worden bewerkt om ook met andere landen te delen zodat fitnessprofessionals over de gehele wereld er voordeel van hebben.

BlackBoxFitness heeft de volgende unieke kenmerken:

1. Het is een open en online platform waar alle kennis en tools voor de fitness industry overzichtelijk worden gepresenteerd.
2. De website is beschikbaar in een veelheid aan talen en veel documenten zijn eveneens in een diversiteit aan talen verkrijgbaar.
3. De site telt een grote hoeveelheid aan documenten die gratis verkrijgbaar zijn.
4. Een nog veel grotere hoeveelheid documenten zijn zeer betaalbaar aan te schaffen en verkrijgbaar (99% van de publicaties is digitaal).
5. De documenten zijn afkomstig van een grote groep auteurs.