• SECURE ONLINE SHOPPING
    Paying on BlackBoxFitness.com is always safe; via PayPal, iDEAL or Credits you can use our secure SSL-procedure.
  • EARN MONEY AS AN SELLER
    Are you fitness expert and you have writing skills? Become an author at BBF. Register today and start publishing
  • SAVE MONEY BUY CREDITS
    You can also buy credits to purchase publications. You can save on your purchases up to 25%

Gedragsverandering

By: BlackBoxFitness Tools

Price: Free

Dit artikel is geschreven voor fitness en health professionals die klanten begeleiden naar een gezondere leefstijl. Het artikel beschrijft 3 elementen die je kunt inzetten als tool om een positieve gedragsverandering te laten plaatsvinden.

In dit artikel gebruiken wij Karin als fictief persoon en als voorbeeld.

Inleiding

In eerste instantie is Karin nog niet overtuigd dat er verandering van haar leefstijl nodig is en verandert niets aan haar manier van leven. Na een tijdje gaat Karin’s broek moeilijker dicht, als ze de trap neemt hijgt ze en ze is het onregelmatig en slecht eten zat. Karin begint na te denken of ze misschien iets moet veranderen. De ongemakken nemen toe en Karin ziet in dat er misschien iets moet gaat veranderen en gaat in deze voorbereidingsfase opzoek naar iets wat bij haar past. Karin belt haar vriendinnen en vraagt om tips en zoekt misschien wat informatie op via websites. Na wikken en wegen maakt ze de keuze: ze gaat actie ondernemen en maakt een afspraak voor een intake gesprek.

Karin heeft nu motivatie daarom is het cruciaal dat het eerste contactmoment met Karin prettig en spoedig plaatsvindt. Wat gebeurt er met de motivatie van Karin als: De trainer geen contact opneemt? De baliemedewerkster aan de telefoon haar dag niet heeft? Of als er niet gereageerd wordt op de mail via het contactformulier? Karin ervaart teleurstelling en sommige klanten kunnen hierdoor zelfs terugvallen naar de voorbereidingsfase of nog erger: ‘het hoeft voor mij niet’ fase.