• SECURE ONLINE SHOPPING
    Die Bezahlung auf BlackBoxFitness ist sicher. via (per) PayPal,iDEAL oder Credits können Sie problemlos und sicher unser SSL-Verfahren nutzen.
  • EARN MONEY AS AN SELLER
    Ben je fitness expert en heb je schrijftalent? Word dan auteur bij BBF. Schrijf je vandaag nog in en begin met publiceren.
  • SAVE MONEY BUY CREDITS
    Koop credits om publicaties te bestellen. Je kunt hiermee besparen op je aankopen tot maar liefst 25%.

Financieel management in fitnessclubs

Von: Hans Dekker

Preis: € 8.18

In de fitnessbranche kom je vooral deze typen ondernemers tegen. Als er meer dan vijftig mensen in dienst zijn, zie je een verschuiving naar de meer formeel strategisch beslissende ondernemer. Pas als je weet hoe jouw club er financieel voor staat, kun je jouw fitnessclub goed besturen. Dit betekent onder andere dat je antwoord moet kunnen geven op de volgende vragen: Zijn je clubinkomsten volgens de begroting? Blijven de bedrijfskosten binnen de budgetten? Ontwikkelt de nettowinst zich goed? Is er voldoende cashflow? Betalen de debiteuren ons tijdig? Betaal je de crediteuren op tijd? Zijn er voldoende leden die voldoende omzet binnen brengen? Zijn je schulden in verhouding met onze bedrijfsomvang? 
Onder financieel management vallen alle financieel-economische activiteiten die in een fitnessclub moeten worden verricht voor het verkrijgen van informatie over het reilen en zeilen van de club. Op grond van deze informatie wordt het management in staat gesteld vooraf te sturen en/of achteraf bij te sturen in de ruimste zin van het woord. Dit e-book betreft een uitgebreid hoofdstuk over Financieel management uit het boek Strategisch management in fitnessclubs (Doorenbosch, Middelkamp & Dekker, 2014). In dit ebook/hoofdstuk worden de kernpunten van financieel management voor fitnessclubs praktisch beschreven met vele specifieke voorbeelden. Een must voor managers en ondernemers!

Lees meer in het volledige hardcover boek Strategisch management in fitnessclubs en ga aan de slag met de werkopdrachten die achterin dit boek zijn opgenomen.